In toamna anului 2013 tandemul Degeanu Florin si Tudorache Ion-Nelu a inceput constructia columbodromului ROMANIA GOLDEN PIGEONS situat in comuna Joita judetul Giurgiu care se afla in partea de nord-vest a Bucurestiului la 10 km de linia de centura,in nord la 7 km de la soseaua veche Bucuresti-Pitesti iar la sud 6 km de la A1 Bucuresti-Pitesti la km 23. Comuna este strabatuta de DJ 601A dar si de raurile Damdovita si Ciorogarla.

  Aceasta constructie este absolut noua la cele mai inalte standarde foarte bine ventilata si orientata pe directia sud-est.

  Dimensiunile constructiei sunt 30m lungime si 3.4m latime iar intreaga constructie este sustinuta pe piloni din beton la 0,7m de la sol.In preajma constructiei nu sunt obstacole (case in vecinatate copaci sau retele electrice sau alte cablaje cear putea duce la accidentatare porumbeilor).

  Capacitatea columbodromului incepand cu anul 2015 este de 1400 de porumbei,monitorizarea acestora se va face on-line cu ajutorul camerei web iar cronometrarea se va face cu un sistem de ultima generatie.

  Ruta de zbor este pe directia NORD cu finala la Tarna Mare la 450 de km fiind singurul columbordom din Romania ce foloseste aceasta ruta de zbor.

  Toate etapele precum si coordonatele de pe GPS vor fi filmate si postate pe site. O camera Web live este montata in interiorul columbodromului pentru o transparenta totala la etape si pentru a oferi posibilitatea concurentilor de a-si vedea porumbeii inscrisi.

Adresa: www.romaniagoldenpigeons.ro